onsdag 7 maj 2014

Hur man undviker att bli sjuk av mat

Ja, det är en bra överskrift i ett av utbildningsmaterialen jag bar med mig hem från HACCP-utbildningen idag.
Utbildningen hölls av Anticimex, Göteborg, i deras nya och otroligt fräscha lokaler.


En av mina arbetsuppgifter är nämligen kvalitetsansvar och då med matsäkerhet i fokus. Ica har bra verktyg i sitt digitala system, så mycket av arbetsuppgifterna gör man via datorn. Men det gäller ju även att ha fysisk koll på verksamheten.

Min första Haccp-utbildning gick jag 2009. Då kan jag villigt erkänna, att jag inte hade en susning om hur jag skulle kunna arbeta praktiskt med det.
Men allt eftersom jag har arbetat aktivt med egenkontrollen, så har poletten trillat ner. Gött för mig :))

Att gå dessa utbildningar är otroligt inspirerande och lärorika. Lärarna/utbildarna är otroligt proffsiga och har oftast själva bakgrund inom livsmedelshantering.

Ja, den här utbildningen är två-dagars och det blir till att åka dit även onsdag i nästa vecka. Vi fick även med oss lite "läxa", så det är bara till att läsa på :))

En väldigt trevlig lunchrestaurang blev vi bjudna till att äta. Mycket trevligt ställe med väldigt bra lunchmeny. Fräscht, gott och smakrik inredning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar