lördag 1 mars 2014

Wokad Kyckling med Cashewnötter


Wokad Kyckling med Cashewnötter

4 port

500g finstrimlade kycklingfileér
2 msk rapsolja
1/2 grovt strimlad purjolök
1 dl skivade vattenkastanjer (på burk)
2 msk  ostronsås
3 msk ljus kinesisk soya
1 msk strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
1 dl vatten
2 dl  cashewnötter
Häll oljan i en wokpanna och stek kycklingstrimlorna under omrörning. Tillsätt purjo och vattenkastanjer och stek i några minuter under omrörning.
Blanda ostronsås,soya,socker ,majsstärkelse och vatten i en skål och rör sedan ner det i wokpannan.
Sänk värmen och låt det puttra i ett par minuter så att såsen tjocknar till den typiska kinesiska simmiga konsistensen. Blanda ner cashewnötterna precis innan servering.
Servera tillsammans med ett gott ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar