torsdag 20 mars 2014

Korvstroganoff efter godaste receptet

I går körde jag en riktig fuling..........
Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg.........gaaahhhh.........
Iphonen är inte den mest ultimata att göra inlägg på, men att länka ett trevligt recept, fungerade alldeles utmärkt :))
Lite fusk ibland, ja det får man allt bjuda på.

Idag blev en liten hackig, ledig, dag. 
Klockan 10 hade chefen och jag bokat in ett möte ( helt enkelt på min lediga dag och bara för att få det gjort)
Även att man arbetar under, ett inte abnormt stort, tak.....så kan det ta dagar innan man riktigt kan prata. Alla jobbar med sitt och det är precis vad arbetstiden räcker till.

Ja, väl hemma så småningom ........så ställdes kosan mot skolan, för idag var det talang-tävling i år 3. Min lilla sötnos var med i ett av bidragen. I morgon avgörs vilka tre (av nio) som går vidare till talang-finalen, nästa vecka. Spännande,spännande !!

Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning:




Korvstroganoff för 4 pers

400 g god falukorv (här blir det ofta Karlssons Chark i Härryda)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk mörk soya
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
ca 4 dl grädde
salt
peppar
smör eller rapsolja att steka i

Strimla falukorven ganska smått. Finhacka löken. Fräs korv och lök, korven skall få lite stekyta.
Lägg i tomatpurén. Häll på grädde och krydda med resterande ingredienser. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serveras korvstroganoff gärna med ris och fräsch grönsallad
(bild och inspiration till recept från http://lisasgodbitar.wordpress.com)

1 kommentar:

  1. Hah vad roligt att du brukar ha sambal oelek i din korvstroganoff. Själv brukar jag ha 1/2 tsk röd currypasta, vilket jag tycker passar utmärkt. De flesta verkar tycka att det låter märkligt, men jag gillar smaken.

    SvaraRadera