fredag 28 mars 2014

I stället för Havregrynsgröt




Ida, mellantösen, äter havregrynsgröt i stort sett till varje frukost och det är väl inte utan, att hon nu söker andra vägar och smaker för att få variation.
Hon nämnde för mig att hon var nyfiken på att testa Pauluns Supergröt med bär.

Jag kollade lite på nätet efter liknande recept och hittade 
Pauluns GI-gröt. Skall testas här i helgen :))

1 dlhavregryn
2 dlvatten
1 mskkrossade linfrön
1 mskkanel
1 strött äpple, med skalet kvar, rivet
1 nypahavssalt eller mineralsalt

Tillagning

1/Lägg allt i en kastrull och låt gröten koka upp.
2/ Sänk värmen och koka gröten vid så låg temperatur som möjligt i tio minuter. 
3/Servera med mjölk, havremjölk eller sojamjölk och drick gärna en kopp te eller kaffe samt ät ett kokt ägg till. Då står du dig hela tiden fram till lunch. 

redaktionen@alltommat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar