lördag 8 februari 2014

Linssoppa........hiss eller diss, här hemma ??
Ja, i torsdags blev jag inspirerad till att laga Linssoppa, efter att kollat receptet på Laila Bagges blogg :)).......kanske en aningens otippad maträtt när det gäller mig. Hur enkelt som helst och till sist Hur gott som helst. Här serverade vi den med en klick creme fraiche.

Liv, 10 år, tyckte inte alls att den var i hennes smak, medans 20-åringen tyckte den var klart godkänd. Ja, så det blev både hiss och diss :))

4 Pers

"Halv påse/paket röda linser
1 1/2 gul lök
4  matskedar Spiskummin (ej för bröd)
2 matskedar Curry
1 1/2 hönsbuljong tärning
Salt
Ta en kastrull häll i rapsolja, släng i den hackade löken och stek det en stund i kastrullen  under omrörning. Släng i linserna och rör runt dom med löken en stund släng sedan i Spiskummin och curryn blanda runt och låt  det stekas en liten stund.
Häll sedan på en liter vatten med hönsbuljong tärningen och salta efter smak och rör om. Koka upp under omrörning, sänk värmen för att sen låta det små puttra i 45 min. Måste dock hålla koll på om soppan börjar tjocka till sig då måste du i med mer vatten, soppan ska vara som en tunn ärtsoppa! Mäter tyvärr aldrig upp vattnet som jag brukar slänga i, jag gör tyvärr det  på feeling!!
Servera med lite rå hackad lök i och en citron som man pressar över soppan innan man ska äta!"

tack för receptet.............. http://blogg.mama.nu/lailas-blogg/2012/09/27/linssoppa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar