onsdag 19 februari 2014

Kycklingfilé a la supergod och supermör

…från Matplatsen hade jag ju missat receptet till, men fick nu en chans igen att testa. Och visst var det så supergott och supermört som rubriken berättar. Här hemma blev det vardagslyx med minimal arbetsinsats, vilket man uppskattar
4-6 port
6 kycklingfiléer (ca 1 kg)
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek (eller mer om man vill ha det riktigt starkt!)
3 vitlöksklyftor
Lägg kycklingfiléerna i en form. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!
Servera med ris och/eller en god sallad (skippa riset så får ni en bra LCHF-rätt!!). Så himla gott :))

Ja, och under den tiden som kycklingen stog i ugnen blev det en massa annat gjort här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar