måndag 3 juni 2013

Risotto och helstekt Kycklingfilé sätter piff på morgondagens lunchlåda

Lunchlådor kan ju ibland mer kännas som ett nödvändigt ont......måste helt enkelt bara bli gjorda. Känns bra när man får tillräckligt över efter middagar, men ibland så krävs det lite extra insats i köket för att få till det.

Många gånger blir det med ris eller pasta...............kände idag att det var dags för något annat.............och då blev det Risotto med helstekt Kycklingfilé. 

Inga större gastronomiska kunskaper som krävs egentligen. Bara lite rörande och ett visst tålamod.

Till 2 portioner:

1 schalottenlök
25 g smör
1 msk olivolja
2 dl risottoris
0,75 l varm höns- eller grönsaksbuljong
ca 1 tsk torkad basilika alt ett par msk färsk
1 äggula
1 dl riven parmesanost
4 msk vispgrädde
salt och peppar
Finhacka löken och fräs i smöret och oljan ett par minuter. Se till så att det inte bränner. Häll i riset och rör runt så det täcks av smör och olja. Häll knappt en deciliter buljong i riset och rör hela tiden tills vätskan kokat in. Häll i en deciliter buljong till och rör, fortsätt på detta viset tills riset är al dente, rör hela tiden. Ev. behövs inte all buljong eller så kanske det behövs mer, testa dej fram. Tillsätt basilika. Vispa samman äggulan, grädden, parmesan och peppar. När riset är mjukt, men fortfarande ändå har lite tuggmotstånd kvar, så ta grytan från värmen och häll i äggblandningen under omrörning. Smaka av med salt och ev. mer peppar.

Samtidigt som Risotton tillagades, stekte jag kycklingfiléer i stekpanna på spisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar