tisdag 1 november 2011

Stuvad vitkål - favorit som gärna får gå i repris

Jag har inte ätit så mycket vitkål i hela mitt liv, som jag gjort under den korta tid jag intresserat mig för lchf.
Cole slaw var mitt dagliga tillbehör till grillat under en tvåveckors-period i somras. Kåldolmar har stått på middagsbordet vid flera tillfällen......och nu även stuvad vitkål.Just stuvad vitkål med exempelvis kokt wienerkorv.....Mmmmmm. Enkelt, men så otroligt gott. Och det bästa är att barnen här hemma tycker att det är okej, också. Ja, kanske inte alltid 7-åringen.....

Här får ni ett inspirationsrecept till god Stuvad Vitkål a la lchf

1/3 vitkål (finstrimlad)
50 g smör
2 dl vispgrädde
lite havssalt
vitpeppar

Smält smöret och rör runt vitkålen i smöret. Häll i alla övriga ingredienser.  Småkoka en stund!

Servera! Riktigt gott till måltiden! 

Strimla vitkålen, fräs den i smör tills den fått lite färg. Tillsätt grädde och låt puttra en stund tills du fått en lagomt kletig stuvning. Smaka av med salt och peppar.
 Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar