söndag 23 oktober 2011

Mortadella- och Mascarponerullar - god antipasti

En enkel, men ändå så välgenomtänkt, antipasti. Går att förbereda, för att ta fram från kylen, när gästerna anlänt.
En riktigt liten läckerbit, både för öga och mun.

Till 6 personer behövs:

4 lite tjockare(ca 2 mm) skivor mortadella
200g Mascarpone
70g valnötter
salt och peppar
finhackad färsk oregano
ca en halv gurka
lite rivet citronskal

Blanda mascarponen med mycket salt och peppar (smaka dig fram), färsk oregano och krossade valnötter. Fördela blandningen på mortadellaskivorna och forma dem försiktigt till en rulle.

Packa in rullarna i aluminiumfolie och låt dem stå i kylskåp i några timmar (eller i frysen om de skall serveras strax efter tillagningen)
Ta ut rullarna och skär dem i ca 1,5 cm skivor.

Servera dem på gurkskivor med lite rivet citronskal på toppen.

Receptet var ett av alla som vi fick provlaga på en utbildning arr av icaskolan. Ursprungsreceptet kommer från boken Moderna Mamman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar