onsdag 19 oktober 2011

Indisk Gryta av skinkstek

Man gör sina små klipp i matbutiken emellanåt......så var det även med en skinkstek som hamnat i frysen. För att variera så blev jag inspirerad av att laga en gryta med indiska smaker. Receptet hittade jag hos LisasGodbitar.

Mina ändringar i receptet är att jag använde mig av skinkstek samt körde sötmandeln i "lillhacken" extra länge.

Denna rätt blev hur god som helst......och som Lisa skrev i sin inledning......" Låt er inte avskräckas av många ingredienser, den är värd det!




1 kg fläskfile (går säkert lika bra med kyckling eller lamm)
2 gula lökar
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 dl malen mandel
1 tsk cayenne peppar
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malen ingefära
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
3 dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde
2 dl kokosmjölk
2 msk citronsaft
1 ruta köttbuljong/kyckling
salt

Skär köttet i bitar och fräs. Blanda i finhackad lök, chili och vitlök. Krydda med de torra kryddorna. Lägg i malen mandel. Tillsätt yoghurt, grädde och kokosmjölk och låt koka några minuter. Häll i citronsaft, salta och smula i buljongen. Låt sjuda c 1 tim

Det bästa tillbehöret är helt klart ris. Min lchf variant blev kokt broccoli, funkade bra det med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar