söndag 2 oktober 2011

God Höstgryta med en touch av skog

Hösten är en underbart fin tid. Luften blir friskare och man känner lukten av skog och träd mycket tydligare än under sommaren.

Idag gjorde jag en enkel gryta på tärnad skinkstek som fick sällskap av torkade kantareller och timjan.
Enkelt och väldigt gott.

Till 4 rejäla portioner

ca 1 kg skinkstek
1 gul lök
2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
salt, peppar
ca 1/2 tsk timjan (torkad)
1 dl torkade kantareller
ca 3 dl grädde

Börja med att skala och hacka löken fint. Skiva upp och tärna köttet i lagom små bitar.
Stek löken i en gryta med en ganska så stor klick smör. Låt den inte bli bränd utan bara härligt glansig. Tillsätt sedan köttet i lagom omgångar och bryn en aning.
Sedan tillsätter du fonden,tomatpurén och kryddor. Rör runt ordentligt. Sedan i med grädden och kantarellerna. Låt alltsammans puttra med några varvs omrörning då och då i ca 25 minuter. Smaka av och tillsätt om det önskas mer av salt och peppar.
Serveras med kokt potatis, morötter,blomkål och varför inte en klick gelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar