lördag 22 oktober 2011

Dunderglöggen - dags att börja för att avnjutas till adventsmys

Den absolut godaste glöggen att mysa med i december månad, är klart Dunderglöggen. Sätter du den nu så har du flertalet färdiga flaskor till första advent. Men det är inget att vänta med.....för den behöver sina veckor för att mogna till.

Ja, tiden går fort….. kvällarna blir allt mörkare och kallare. Snart nalkas december med alla sina speciella dagar som första advent, lucia,uppesittarkväll och julafton….och till sist nyårsafton.

 



Vad är väl så mysigare än att värma sig med glögg som avnjuts med pepparkakor toppade med exempelvis St Agur!!??
I dagens GP, Två Dagar, finns det välbeprövade receptet med Dunderglögg. Det har jag starkt rekommenderat våra kunder på jobbet de senaste åren. Har du inte tidningen så får du receptet här:

Dunderglögg

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära ( ca 5cm)
1 kanelstång
1-2 pkt russin (2 pkt =500g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noggrann med att inte få med bottensatsen.
Värm och njut…….

inlägget publicerades hos Tack för maten,mamma !! 2010-10-16





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar