måndag 31 oktober 2011

Albondigas - helt suveränt gott



De här köttbullarna ska inte stekas utan bara kokas i tomatsåsen. Servera köttbullarna på chilenskt vis med potatismos, det är jättegott!

500 g nötfärs
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 dl vatten

ca 1 dl vetemjöl att rulla köttbullarna i
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
margarin att steka i
2 burkar krossade tomater
1 tsk torkad oregano
3 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk socker
½ dl mellangrädde
salt

potatismos

Gör så här:
Blanda nötfärs, salt, peppar och vatten i en bunke. Forma ganska stora köttbullar och rulla dem i vetemjöl.

Såsen: Hacka gul lök och vitlök fint (eller pressa den). Stek löken i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, oregano, lagerblad, buljongtärning och socker. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt. Lägg i köttbullarna och låt dem koka i såsen tills de är genomkokta, det tar ca 20 minuter.

Servera med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar