tisdag 6 september 2011

SnabbRimmad Torsk med Örtrostade Rödbetor och Rödlöksgryn

Snabbrimmad torsk med örtrostade rödbetor
                                                                (bild lånad från Ica.se)

Ett av recepten från Icas Matkasse v 36 fastnade jag särskilt för. Fisk tillsammans med bacon eller fläsk är en otroligt god smakkombination. Tillsammans med rödbetor och örter blir det svårt att misslyckas.


Till 4 portioner:

4 portionsbitar torskfilé a 125g
1 knippe rödbetor ca 400g
1 msk olivolja
1 tsk oregano (från kryddburk)
1 tsk timjan (från kryddburk)
100g rökt sidfläsk
salt och peppar
citronklyftor till servering

Rödlöksgryn:
4 port bulgur eller couscous
1 rödlök
30g ruccola
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Tina torsken om den är fryst. Gnid in fileérna med salt på båda sidor. Ställ sedan åt sidan.

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och krydda sedan med oregano, timjan, salt och peppar. Blanda runt. Sedan in i ugnen i ca 15 minuter.

Rödlöksgrynen:
Koka bulgur eller couscous enligt anvisningen på förpackningen. Skala, dela och skiva rödlöken tunt. Lägg i en skål och blanda med olja och balsamvinäger. Tillsätt bulgur eller couscous och ruccola strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

Torka av fisken med hushållspapper. Ta ut plåten med rödbetor ur ugnen och lägg sedan fisken brevid. Krydda fisken med peppar. In i ugnen igen, ca 10 minuter, tills fisken och rödbetorna känns färdiga.

Ta under tiden bort svålen från fläsket och skär sedan fläsket i små tärningar. Knaperstek i en torr, het stekpanna. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
Servera fisk och rödbetor med rödlöksbulgur, knaperstekt fläsk, citronklyftor och gärna skirat smör.

                                                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar