lördag 13 augusti 2011

Zucchinikaka - saftig favorit

Ett recept som jag hittade i Systrarna Voltaires Mat, för flera år sedan, står sig fortfarande och det delar jag gärna med mig av till er.
Att riva ner zucchini i mjuka kakor ger ett riktigt saftigt resultat. Denna med bl a kanel och kardemumma är min favorit. Perfekt att ha på lut i frysen!

Till den här kakan behöver du:

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl blandat med
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 msk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
1,5 dl solrosolja (rapsolja funkar också)
3 dl grovriven grön eller gul zucchini
1 dl grovt hackade valnötter

Blanda ägg och socker och vispa poröst. Blanda sedan i övriga ingredienser. Häll smeten i smord och bröad form.
Grädda cirka 40 minuter i 175 grader.

Bilden är lånad från Systrarna Voltaires Mat

1 kommentar:

  1. Du har alla mandat för denna otroligt goda skapelse

    SvaraRadera