tisdag 9 augusti 2011

Plättar - just på det vanliga sättet

Idag väljer kanske många att köpa färdiglagade pannkakor eller plättar. För visst är det lite tidskrävande att stå vid spisen och passa...................

.....fast det blir ju så otroligt mycket godare, billigare och bättre ur näringssynpunkt.

Jag steker väl hellre pannkakor får jag säga, fast Liv röstar nästan alltid för att det skall bli plättar. Hon tycker det smakar godast.

Ja, så det är bara att ta fram plättjärnet. (ett riktigt från Skeppshult som jag har varit stolt ägare till i över 25 år......????.......ja,faktiskt)


Receptet är det gamla vanliga, alltså:

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
2 stora ägg
ca 0,5 tsk salt

Häll vetemjölet tillsammans med saltet i en vispskål. Tillsätt 3 dl av mjölken och blanda till en jämn smet. Knäck äggen och tillsätt i smeten. Rör om ordentligt. Tillsätt sedan resten av mjölken och vispa smeten jämn och färdig.

Grädda sedan som pannkakor eller plättar på medelhög värme.

Servera med god sylt eller strösocker och ett rejält glas iskall mjölk.

1 kommentar:

  1. Jag måste faktiskt säga att jag tycker det är fruktansvärt att folk köper färdigstekta pannkakor, visst, man jobbar mycket och det är stressigt med mat men ändå... Hemlagad mat tycker jag alla barn borde få. Sen finns det ju dom där korvarna oxå med pannkakassmet, det är ju värre för HUR jobbigt är det att vispa ihop själva smeten??

    SvaraRadera