fredag 12 augusti 2011

Kyckling med Pepparrot- en underbar smakkombination

Kycklingrecept kan man ju variera i det oändliga. Det är ofta ganska enkla recept och kyckling uppskattas av de flesta kring matbordet.

Till 4 portioner:

4 kycklinfiléer
1 dl smält smör
½ dl kinesisk soja
Låt kycklingen marinera i smör och soja i en timme. Stek i ugn i 30 minuter i 150 grader.

5 dl grädde
2 burkar färskost med pepparrotssmak
salt och vitpeppar
1 gul och 1 röd paprika

Koka ihop och smaksätt såsen. Ta upp kycklingfileérna ur marinaden och lägg dem i en ugnsform. Häll på såsen. Stek kycklingen i 150 granders ugnsvärme tills innertemperaturen är 70 grader,ca 1 timme. Hacka paprika och strö över kycklingen. Servera med klyftpotatis eller ris till de som inte kör LCHF.

....till oss andra nöjer vi oss med blomkål och broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar