tisdag 16 augusti 2011

Köttfärssås - Tomaterna gör absolut sitt

Det var ett tag sedan det serverades pasta och köttfärssås härhemma. Det har varit mer åt grillat och snabbmat  nu under sommaren.
Men temperaturen har ju ändrat sig rejält  under den senaste veckan.....och ja, man känner att vardagen liksom är här.....nu när semestern är avklarad.

Mutti Körsbärstomater ger köttfärssåsen en helt annan karaktär, än om man använder den billigare varianten av krossade tomater. Och det ser mycket mer aptitligt ut.

Till köttfärssåsen idag använde jag:

2 färska gula knippelökar, även det fräscha gröna hackades med
800g blandfärs
2 msk tomatpuré
2 brk Mutti Körsbärstomater
1 msk kalvfond
salt
peppar

Börja med att hacka löken. Stek den glansig, utan att den får färg, i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek den färdig tills den fått lite färg.
Tillsätt sedan tomatpurén och kalvfonden. Rör om ordentligt.
Sedan tillsätts tomaterna. Salta och peppra.
Låt det stå och puttra på svag värme i minst 30 minuter.
Smaka av. Behövs det kryddas mer, så gör det.

Servera till nykokt pasta, riven parmesanost och lite grönsaker.

Detta blir en ordentlig omgång mat. Räcker säkert till 6 hungriga vuxna. Välj till en middag och frys in resten för kommande lunchlådor/middag eller som jag gjorde: en sats lasagne också :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar