onsdag 31 augusti 2011

Ica Kvantum Landvetter - in för att prata mat, kommer ut med information om mönsterdjupet på däcken

Ja, lite åt det hållet blev det idag när jag besökte Ica Kvantum i Landvetter. Var ute i lite "arbetsärenden", för att söka inspiration om LCHF-produkter bland annat.
Under tiden jag befann mig inne i butiken hade de ett event på kundparkeringen. En lokal däckfirma gjorde reklam för sig genom att kolla mönsterdjupet på de parkerade bilarna. Informationen om det sattes fast på framrutan på varje kollad bil.

Min första reaktion var........nej, vad sjutton pillar de på bilen utan att fråga om lov. Känns ändå lite privat med ens bil, tycker jag. Fast jag såg att det satt lappar på de flesta bilarna runt omkring. Och visst......nu vet jag att mönsterdjupet är bra och lika på alla däcken :)


Ett recept som passar dagen till ära......ja,som är snabblagat och gott........för det har inte varit så mycket tid hemma, denna "lediga dag",så..

                     ...då blev det Karrékalops med kokt potatis och rårörda  lingon                                                 
Just den här grytan har funnits med mig sedan många år tillbaka. En maträtt som blir ihågkommen och uppskattad. Prova gärna:
500g benfri fläskkarre i grytbitar
2 stora morötter i slantar
1 purjolök
2 msk stekmargarin
1/2-1 tsk salt
7 kryddpepparkorn
3 lagerblad
1 1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grädde (Matlagnings)
1 1/2 dl vatten
2 tsk soja
Bryn grytbitarna, tillsammans med purjon. Lägg i morötter, salt, kryddpeppar, lagerblad, buljong. Vispa ut mjöl i grädden o vatten. Rör ner det. Krydda på med sojan i grytan. Koka upp i ca 10-15 minuter.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar