tisdag 23 augusti 2011

Hamburgare med Coleslaw

Här skall överraskas med god middag, tänkte jag !! Jag menar hamburgare......är väl inte så ofta det står på middagsbordet ( ja,inte här i alla fall). När jag serverar tillsammans med coleslaw kan ju även jag äta mig ordentligt mätt, utan att ta av brödet :)

Jag gör coleslaw efter ett favoritrecept jag har publicerat tidigare, men gör det gärna en gång till :

Coleslaw - gott tillbehör

4 dl vitkål, riven eller finstrimlad
1 dl morot, riven
2 msk majonäs
2 msk creme fraiche
1 msk vit balsamico
1 dl parmesanost, riven
1/2 dl basilika, finhackad
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Sedan in i kylen för att vänta på att hamburgarna skall bli klara.

Hamburgare gör du så här:
600g blandfärs
1 msk olja
svartpeppar och salt

Blanda ingredienserna till färsen och forma sedan till lagom stora burgare, ca 1 1/2 cm tjocka.
Stek burgarna i matfett ca 3 minuter på varje sida. Lägg på ugnsform och låt stå i 100 graders ugnsvärme.


Ta sedan fram hamburgerbröd till de som önskar sådana. Strimla lite god sallad, skiva tomat och gurka.
Färdigt !!.....och gott!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar