lördag 20 augusti 2011

Gnocchi med Spenat och Ost - en klar hit på middagsbordet

En helt otroligt god gratäng som passar likabra som ensamrätt, ex lunchlåda, eller till den goda köttbiten istället för potatisgratäng.


En rätt som sköter sig själv i ugnen med otroligt liten arbetsinsats.

Till 4 personer behövs det:
500g Gnocchi (1påse)
1 pkt fryst Spenat (tinad och urkramad)
2 bitar Mozzarella
100g Gorgonzola
1 1/2 dl Parmesanost, riven
salt och svartpeppar
1 tsk riven muskot
3 msk olivolja

Lägg gnocchin och spenaten mixad i en ugnsfast form. Dela mozzarella och gorgonzola i mindre bitar och fördela runt i gnocchin och spenaten. Strö över den rivna parmesanen och salta och peppra.Riv över muskoten och ringla till sist över olivoljan.
Gratinera i ugn, 200 grader i ca 25 min.

Bon Apetit !!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar