lördag 27 augusti 2011

Canneloni - fyllda med kyckling och ricotta

Canneloni, gjorda av färska lasagneplattor, blir ett lite trevligt matpyssel en förmiddag som denna.......med åskan mullrande på håll och ett regn, som aldrig vill sluta......känns det som.
Vansinnigt gott blev det också, kan jag lova.


1 förpackning färska lasagneplattor
4 kycklingbröst
1 burk ricottaost
1 krm muskotnöt
1 dl parmesan
1 burk krossade tomater
2 ½ grädde
½ påse riven ost
1 rödlök
salt & peppar

Strimla kycklingen och stek den. Smaka av med salt och peppar.
Riv parmesan och blanda med kyckling, ricottaost och muskot.
Finhacka lök och koka ihop grädde,krossade tomater och riven ost.
Häll lite av den färdiga såsen (grädde/tomatkross) i botten på en ugnsform.
Dela den färska lasagnen i 8 delar.
Lägg en sträng av fyllningen på en lasagneplatta och rulla ihop.Lägg med skarven nedåt i ugnsformen. Upprepa till alla lasagneplattor är fyllda och rullade.
Häll på resterande av såsen (grädde/tomatkross)
Gratinera i ugnen 175 grader, ca 20 minuter

Servera med en god grönsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar