tisdag 9 augusti 2011

Amerikanska Chokladmuffins

......toppade med vispad grädde. Mums !
De skall tas med till Skogsbygden i morgon när vi hälsar på bekanta. Som en liten överraskning till kaffet.

Här dekorerade jag en med vispad grädde och lite choklad. I morgon tar jag med mig grädden och chokladen för sig och dekorerar när det är dags att fika.

Och känner man inte för grädde på så duger de ju alldeles fantastiskt bra ändå. Stora och så där lagom tunga, just som en amerikansk muffin skall vara.

Det enkla receptet på dessa godingar får ni här:
12 st blir det

4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl kakao
3 dl mjölk
1 ägg
1 dl rapsolja
200g Marabou Mjölkchoklad

Blanda de torra ingredienserna i en skål och resten i en annan. Chokladen delar du i rutor och lägger åt sidan så länge.
Blanda i de torra ingredienserna till den andra skålen och rör till en jämn och fin smet.
Fyll muffinsformar till ca 2/3 (gärna placerade i en muffinsplåt, för bättre stadga) peta sedan i två rutor choklad i varje.
Grädda sedan i 175 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter, nedre delen av ugnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar