måndag 13 juni 2011

Kärleksmums med smak av lyx

Jag hade lovat att baka till senaste hemmamatchen för Qvidings Damlag. Själv skulle jag arbeta, men tyckte det var helt okej att skicka med Ida fikabröd till kiosken.
Funderade någon dag innan på vad det skulle bli för godsak. Något med chokladsmak.....för det har man upptäckt sedan tidigare kioskförsäljning att det är poppis.

Sagt och gjort Kärleksmums skulle det bli.......och inte en vanlig sådan, utan en lyxig.

Och jag som inte äter utav sådana här godsaker just nu, höll verkligen på att falla dit för frestelsen. För luktade gott ?? Ja,det vill jag lova!

Grundreceptet är hämtat från Leilas Kärleksmums

5 ägg
4 dl socker
4 1/2 dl mjöl
5 msk kakao
1 krm salt
300 gr smält smör
2 dl kallt vatten
200 gr choklad

Vispa ägg och socker pösigt
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och vattnet.
Klä en långpanna med bakpapper och häll i smeten.
Hacka chokladen grovt och strö över.

Grädda i 200* ca 10-15 min mitt i ugnen. Stickan ska var lite kladdig.

Låt kakan svalna.

Gör under tiden glasyren:
2 dl vispgrädde
200 gr mörk choklad
2 msk espressokaffe

Koka upp grädden och tillsätt kaffet
Låt svalna något.
Hacka chokladen och rör ner det i grädden tills den smält.
Bred över kakan
Strö över kokos och/eller strössel
Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

Här är kakan strösslad och vit choklad är ringlad över.


1 kommentar: