söndag 3 april 2011

Torsk under sprödbakat täcke med avocadosallad

En fantastiskt fin och välsmakande rätt. Jag serverade den med tagliatelle för att få en matigare rätt.
Recept till 4 personer

4 torskfilébitar a 150g
salt och svartpeppar

2 dl pankoströbröd
rapsolja till stekning
1 vitlöksklyfta, pressad
finrivet skal från 1 citron
några kvistar timjan, hackade
salt och svartpeppar

Stek ströbrödet i olja tills det börjar bli gyllenbrunt. Blanda med vitlök,citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 150 grader i ca 20 minuter tills fisken är precis färdig.Strö över rikligt med ströbrödsblandning.


Avocadosallad:
1/2 rödlök (finhackad)
2 avocado (delad i mindre bitar)
1 tomat (delad i mindre bitar)
1/2 röd chili (urkärnad och finhackad)
2 salladslökar (tunt skivade)
1 dl kalamataoliver med kärna
1 msk kapris i lag
3 msk olivolja
saft från 1 citron
lite hackad persilja
salt och svartpeppar

Blanda alla ingredienser och smaka sedan av salladen med salt och peppar.

Inspiration hämtad från Markus Aujalays recept i Elle mat&vin.

1 kommentar:

  1. Hej! Låter spännande. Kan man inte tjonga in fisken under pankotäcke och låta ugnen göra pankon gyllenbrun?

    SvaraRadera