onsdag 13 april 2011

Godaste MannaFruttin- gör man klart själv

Lilla Liv, 7-åringen, är väldigt förtjust i MannaFrutti. Ja,även RisiFrutti,faktiskt.
Av bekvämlighetsskäl blir det vid de allra flesta gånger att man köper färdiga förpackningar. Men visst är det dyrt !! I och för sig så får man ju betala för bland annat en praktisk förpackning, men det är ju mer en vanesak.
I dag gjordes det MannaFrutti här hemma. Klart enkelt och klart mycket godare än den man köper i butiken. Och koll får man även också på innehållet.

Så det blev till att överraska Liv, när hon kommit hem från skolan idag. Hennes reaktion behövde man inte vänta på särskilt länge....-Mmmmmm......-Jättegott......-Mycket godare än den vanliga.......

Ett hett tips som jag starkt rekommenderar.

Receptet kommer här:

Recept Mannafrutti


5 dl mjölk
2 krm salt
4 msk mannagryn
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde

Koka upp 4 dl mjölk tillsammans med salt och tillsätt mannagryn, låt koka på låg värme ca 10 minuter under ständig omrörning.
Tillsätt socker,vaniljsocker samt grädden och låt koka yttligare 3-4 minuter, vispa hela tiden eftersom det lätt bränns vid.
Ta bort från plattan och tillsätt 1 dl mjölk.
Häll över i en burk och ställ kallt, servera med en god sylt.

2 kommentarer:

  1. Apropå mat, en liten rolig länk:

    http://www.love104.org/lets-do-something-creative-with-fruits.html

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt gott! Min dotter och son älskar detta! Enkelt att göra och det känns verkligen bra att veta vad som finns i! Jag har minskat något på sockret varje gång och det är ingen av barnen som har märkt det! :) Tack för receptet!

    SvaraRadera