måndag 11 april 2011

Ida firar 18 år med tjejkompisar...

Förra veckan gick mestadels åt till att förbereda, men inte minst fira våran goa tjej här hemma som fyllde 18 år. Inte klokt, tänkte jag......levererar härmed en vuxen människa till samhället. Ja, tiden går fort. Fast det känns ändå ganska skönt. Nu tar hon klivet ut till sitt egna liv.....med risk för att bli sentimental så avslutar jag med detta och berättar istället om vad hon bjöd sina goa tjejkompisar på.


Tacopaj gillas av de flesta och är absolut en perfekt bjudrätt till ungdomar,så det fick det bli när Idas tjejkompisar överraskade henne på födelsedagen.

Recept till en enkel, men otroligt god Tacopaj  som räcker till 6 personer
får du här:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
75 g smör (rumsvarmt)
1/2 dl vatten

Fyllning:
500g färs,( nöt eller blandfärs)
1 gul lök
1 påse tacokrydda
2 dl vatten

Täcke:
3 tomater
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
150g riven ost (2-3 dl)

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt smöret delat i mindre bitar och blanda ihop. Tillsätt sedan vattnet och rör tills det blir som en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 25 cm) och nagga lätt med en gaffel.
Förgrädda pajskalet, 15 minuter i 175 graders ugnsvärme.

Hacka under tiden löken. Stek sedan lök och köttfärs tills det får lite färg. Tillsätt tacokryddorna och sedan även vattnet. Rör om ordentligt och låt det slutligen puttra på spisen till vattnet nästan är borta, ca 10-15 minuter.
Häll den färdiga färsblandningen i det färdiggräddade pajskalet.
Toppa med hackade tomater samt en blandning av creme fraichen,majonäsen och osten som du breder över pajfyllningen.
In med pajen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med en god grönsallad.



Som en liten dessert hade jag bakat Chokladcupcakes med Hallonfrosting. Tjejigt,värre !!


3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Hallonfrosting
80 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk koncentrerad hallonsaft
ev. röd karamellfärg

Garnering
strössel

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till två tredjedelar med smet.
  5. Grädda c:a 20 min i mitten av ugnen.
  6. Hallonfrosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt.
  7. Vispa i Philadelphiaosten.
  8. Färga eventuellt frostingen med någon droppe röd karamellfärg.
  9. Spritsa ut frostingen den på cupcakesen och garnera med strössel eller färska hallon.

inspiration till recepten är hämtade från recepten.se och receptcentralen.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar