fredag 18 mars 2011

Ugnsbakad Lax i sällskap av gult

Kanske lite inspiration inför påsken eller som här.....en fredag som överraskande nog bjöd på snö....våren är på väg,men vill inte riktigt visa sig från sin rätta sida. Då färgade jag riset med gurkmeja och serverade majskorn till.
Här är fin laxfilé strax på väg in i ugnen. Kryddor skall tillsättas

Skinnet är väldigt enkelt att dra av efter 15 minuter i ugnen

En härligt ugnsbakad lax i sällskap av gula färger.

Till 6 personer:
ca 1 kg laxsida, rensad med skinnet kvar
1 tsk salt
3 tsk citronpeppar
ca 1/2-1 dl fryst dill
2 dl grädde
2 dl creme fraiche

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form i passande storlek.
Lägg i laxen med skinnsidan uppåt och krydda med 1/2 tsk av saltet och 2 tsk av citronpeppar. Sätt in laxen i ugnen, nedersta falsen, i ca 20 minuter.
Ta ut laxen ur ugnen och dra av skinnet. Tillsätt resten av citronpeppar och saltet samt strö över dillen. Blanda grädden och creme fraichen i en bunke och häll det sedan runt om laxen. In med laxen i ugnen i ca 20 minuter till.
Serveras exempelvis med ris och grönsaker. Pressad potatis funkar alldeles utmärkt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar