lördag 12 mars 2011

Radiokaka

- ett lyxigt barndomsminne.
När min mamma bakade blev det väl oftast sockerkakor av de olika slag. Det var väl mest behändigt och krävde väl inte heller någon större tidsåtgång.
Men ibland hände det små överraskningar. En av dem var just Radiokaka som i sig är väldigt enkel, men ser väldigt lyxig och arbetad ut.
Så sagt och gjort....här tillverkades det Radiokaka häromdagen......
Choklad och jordgubbar är ju bara så gott i sällskap

Mariekex är en av huvudingredienserna.....

.....liksom en riktigt god choklad

  • 250 g kokosfett
  • 200 g mörk choklad/blockchoklad
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 25 kex, förslagsvis Mariekex

 

Smält ihop kokosfett och blockchoklad under omrörning på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa under tiden ägg och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten. Klä en avlång form, ca 1,5 liter, med bakplåts- eller smörgåspapper. Häll 1 cm chokladsmet i botten och täck med kex, varva därefter chokladsmet och kex i ca 5 lager. Kyl kakan så att den stelnar, i frys om du har bråttom eller i kylen över natten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar