söndag 6 mars 2011

Mannagrynsgröt - Vasaloppsfrukost

Mannagrynsgröt blir det kanske inte av att jag gör så ofta. Jag har provat vid några tillfällen att koka den i micron,men inte blivit så nöjd med resultatet. På spisen blir bäst. Och så går det åt en hel del mjölk.......så är vi några stycken här hemma till frukost så får det vara planerat sedan innan så att mjölkförrådet är påfyllt.
Ja,sitta i tv:soffan och äta frukost är mysigt.


Ja,så med strålande solsken utanför fönstret och Vasaloppet på tv:n blir en underbart härlig start på en söndag. Jag tar mig ut på en snabb promenad strax för att njuta av solen och ladda energi.


Mannagrynsgröt till 4 portioner


8 dl mjölk
1 1/4 dl Mannagryn
1/2 tsk salt


Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Vispa i grynen och låt gröten koka upp.Koka sedan på svag värme i ca 4 minuter. Rör ofta i gröten så att det inte bränns vid.


Jag serverade med Kockens Ekologiska Kanel och mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar