torsdag 17 mars 2011

Köttfärssås - som smakar mera

Köttfärssås brukar tillagas på gammal rutin. Det liksom bara blir....
Nu var det ett bra tag sedan vi åt Spagetti och Köttfärssås, så det blev jag sugen på idag.



Jag valde att göra den på ett lite annat vis och då blev det så här:

ca 400g blandfärs
salt och peppar
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 fp Mutti Krossade Tomater
en liten skvätt balsamvinäger
4 dl rött vin
2 msk kalvfond
2 dl grädde

Börja med att finhacka gul lök och stek den i gryta eller panna i några minuter. Tillsätt sedan tomatpurén och låt steka med några minuter till.
Häll på tomatkross, vin och tillsätt sedan pressad vitlök och en skvätt av balsamvinägern. Låt det hela stå och småputtra under lock i ca 15 minuter.
Stek under tiden färsen och krydda med salt och peppar.
Tillsätt sedan färsen till grytan samt även kalvfonden och grädden. Låt puttra 10-15 minuter. Smaka tillsist av det hela med salt och peppar om det behövs.
Servera med nykokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar