söndag 20 mars 2011

Godaste tillbehören till Taco fixar du själv

Ja, som jag skrivit i tidigare inlägg så är det busenkelt att göra sin egen tacokrydda.....och det är precis lika enkel och roligt att göra salsa/tacosås också. Det blir mycket godare och billigare samt att du dessutom har koll på innehållet. Tacosåsen håller sig givetvis inte så länge som den färdigköpta,men blir det något över går den alldeles utmärkt att spara i frysen.


                                              Receptet till Tacokrydda hittar du här


Recept till godaste Salsan/Tacosåsen får du här. Blir ca 3 dl.

1/2 gul lök
1 grön chili
1 burk hela eller krossade tomater
2 tsk vinäger
1 tsk socker
1/2 tsk salt
ev 1 tsk hackad jalapeno (inlagd på burk)

Hacka lök och chilifrukt. Grön chili brukar inte vara så stark men ta bort kärnorna om så skulle vara. Fräs upp lök och chili med lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i tomatkross. Använder man hela tomater på burk ska de skäras i bitar. Tillsätt vinäger och socker och låt salsan koka ihop till ganska fast konsistens. Salta och blanda eventuellt i finhackad jalapenopeppar om du vill ha starkare smak. En tesked gav en styrka mellan medium och hot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar