lördag 5 februari 2011

NyGräddade Våfflor - Belöning efter Övningskörning

Ida,18 år i april, på att övningsköra med Peter eller mig som handledare. Tyvärr har det inte blivit "så mycket åka av" under den värsta vinterperioden.

Idag erbjöd sig Peter att komma hit för att ta ut henne på en tur.

Jag lockade med Nygräddade Våfflor efter körturen.

Frasvåfflor till ca 8 laggar

100g smör + en klick till första våfflan

4 dl mjölk

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

Smält smöret.

Rör vetemjöl,bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och blanda sedan i smöret.

Grädda sedan i ett väl insmort (både över och under) våffeljärn tills våfflorna blir härligt gyllenbruna. Ca 1 dl smet är lagom till en våffla.

Lägg våfflorna på ett galler i väntan på servering.

Serveras med grädde,sylt och bär

Våffeldagen är ju inte förrän den 25 mars, men våfflor känns helt okej en lördagförmiddag som lättare lunch.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar