torsdag 17 februari 2011

KolaKakor

Jag håller som bäst på, i sinnet, att planera födelsedagar för Liv och Ida. Party med massa vilda tjejer blir det nu i slutet av februari och ....ja,blir säkert en hel del vilda tongångar i april också, när Ida fyller 18.

                 

Idag blev jag sugen på att baka kolakakor. Jag hämtade inspiration från Dansukker. Jag skulle nöjt mig med att dela degen i tre delar eller gjort rullarna kortare, för jag vill ha lite längre kakor än det resultatet jag fick. men det var otroligt snabbakat och en ljuvlig doft spred sig här hemma.....mmmmmm......

100g smör

1 1/2 dl rörsocker

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 msk sirap

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Arbeta samman samtliga ingredienser till en deg. Dela degen i fyra (tre)

delar och rulla bitarna till långa stänger. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 200 grader ca 5 minuter.

Skär till sneda kakor medans längderna fortfarande är varma. Låt kakorna svalna ordentligt innan du till sist förvarar dem i burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar