fredag 18 februari 2011

Jag är en "tjötig" morsa

tycker säkert mina barn, men det bjuder jag på. Att tvätta händerna har hög prioritet här hemma. Innan maten,efter maten,toalettbesök, innan och under matlagning osv osv.

Och det är ju speciellt "lillan", snart 7-åringen, som jag hela tiden försöker påminna om just handhygienen. De större har ju redan förstått allvaret med att inte ha god handhygien.

....."lillan" kan även om jag inte är i närheten få kritik för att handtvättningen gick för snabbt.

- Jag hör dig.....-Det gick för fort......

Jag skall absolut inte säga att jag är någon pedant av klinisk renhet här hemma, men just händerna tycker jag är viktigt. Kanske är det bland annat därför som vi klarat oss så pass bra under den senare perioden där magsjuka och influensa härjat. Att Liv slutade på dagis och började i skolan gör ju sitt till, absolut. Fast de är många barn på skolan också och de umgås tätt där med. Så peppar,peppar.......

              

         En bra förutsättning till handtvätten är tvålen

        

....och handtvätt kan ge torrare händer, så då är det bra att smörja in dem mellan varven.

Produkterna är klimatsäkrade och finns i Axfoods butiker. Läs mer om dem här  Såklart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar