tisdag 22 februari 2011

Chicken Cashew

Ja, idag var det ungefär som en vanlig eftermiddag. Lite sen både med att hämta Liv på fritids och blev i och med det även aningens sen hem. Och väl hemma hade vi knappt en timma på oss innan Liv skulle vara på dansen nere i Partille.

Det fick bli en enklare energiladdning med Smoothies,gjord på vaniljyoghurt och jordgubbar,samt ett äpple. Passade även på att plocka fram några kycklingfileér från frysen för att ha till middagen senare när vi kom hem.

Och då blev det......

Wokad Kyckling med Cashewnötter

500g finstrimlade kycklingfileér

2 msk rapsolja

1/2 grovt strimlad purjolök

1 dl skivade vattenkastanjer (på burk)

2 msk  ostronsås

3 msk ljus kinesisk soya

1 msk strösocker

1 msk maizena majsstärkelse

1 dl vatten

2 dl  cashewnötter

Häll oljan i en wokpanna och stek kycklingstrimlorna under omrörning. Tillsätt purjo och vattenkastanjer och stek i några minuter under omrörning.

Blanda ostronsås,soya,socker ,majsstärkelse och vatten i en skål och rör sedan ner det i wokpannan.

Sänk värmen och låt det puttra i ett par minuter så att såsen tjocknar till den typiska kinesiska simmiga konsistensen. Blanda ner cashewnötterna precis innan servering.

Servera tillsammans med ett gott ris.

Här hemma åts det med god aptit. Ida nyss hemkommen från fotbollsträningen och Liv efter dansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar