torsdag 13 januari 2011

Potatisbullar med Bacon och Lingon

Så där lagom komplicerad mat att äta. Dock kräver potatisbullarna lite arbete.....fast det måste vi unna maten då och då....att det just får ta lite tid.....allt kan inte bli klart med en gång.

Ida tyckte att maten smakade bra och kände att det var lagom middag innan hon skulle iväg för att träna. Liv, 6-åringen,däremot blev inte helt förtjust i potatisbullar utan åt hellre av baconet. Ja,ja kanske går bättre nästa gång.

I alla fall här kommer receptet. Inspiration till det hittade jag på recept.nu

För 4 portioner

1 liter finriven potatis

1 stor gul lök

2 tsk fänkålsfrön (jag mortlade hela)

3 msk vetemjöl

2 ägg

salt och svartpeppar smör till stekningen

Skala och hacka löken fint. Vispa upp äggen. Skala och riv potatisen fint samt krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda potatis,lök,fänkålsfrön,mjöl,uppvispat ägg,salt och peppar i en stor skål. Rör om väl så att allt blandas.

Hetta upp smör i en stekpanna. Ta ca 2 msk av potatissmeten till varje "bulle" och forma till platta bullar. Stek dem ca 3 minuter på varje sida på medelvärme. De skall vara fint gyllenbruna. Kolla om de är färdigstekta och håll de varma till serveringen.

                                      

Servera med nystekt bacon och rårörda lingon. Jag hade även rårivna morötter som tillbehör. Gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar