lördag 8 januari 2011

Lyxigt med egen Müsli

I stället för den färdiga müslin som affären erbjuder, vilken kan kännas både trist och dyr, är det godare,billigare och till det även roligare att göra egen. Förvarar man

den i burk med tätt lock håller den sig fräsch ett bra tag.

Jag äter gärna müslin med a-fil.

Receptet på min variant får du här:

4 dl havregryn

4 dl rågflingor

1 dl solroskärnor

1 dl linfrö

1 dl vetegroddar

1 dl hackade nötter eller sötmandlar

1 dl kokosflingor

1 dl havrekli

1-2 dl russin

ett par matskedar flytande honung

rapsolja till långpannan

Blanda samman allt utom russinen och häll i långpanna som smorts in ordentligt med rapsolja. Ringla honung över och ställ in i 250 graders varm ugn i ca 15 minuter. Vänd runt i långpannan efter halva tiden och håll koll under tiden så att det inte bränner.

Låt kallna helt innan du häller över på burkar. (kyls den inte av tillräckligt finns risk för att det bildas fukt i burken)

Nu har du flera goda frukostar att se fram emot !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar