söndag 16 januari 2011

Korvstroganoff som jag tycker om den

Många gånger när jag lagat Korvstroganoff har jag använt mig av buljongtärning,tomatpuré och grädde. Det är väl okej,men inte direkt en smak som tilltalar i alla lägen. Det är nog just tomatpurén som gör att det känns lite stabbigt.

Ja,nog om det......nu idag så har jag förberett middagsmat. Främst för att jag om en stund skall iväg till jobbet och dels för att imorgon är tiden lite knapp på eftermiddagen och maten bör då redan vara färdig.

Med ett bra pris på falukorv denna veckan hos Ica inspirerades jag till att laga just Korvstroganoff.

Så här blev min variant och den räcker till minst 6 personer.

800g Falukorv

2 Gula lökar

1 röd paprika

1/2 msk kalvfond

1 burk lättcreme fraiche med tomat & basilika

2 dl matlagningsgrädde

salt och peppar

Börja med att hacka löken och finstrimla falukorven. Bryn i en större stekpanna tills det börjar få aningens lite färg. Tillsätt hackad paprika och låt den steka med en liten stund. Tillsätt kalvfonden samt creme fraichen. Rör om ordentligt så att allt blandar sig väl. Rör sedan ut med matlagningsgrädden och smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt ris samt en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar