söndag 9 januari 2011

Kasslergratäng a la väldigt god

Jag kan vara lite kräsen på vissa saker......ett exempel på det skulle kanske kunna vara att jag inte är så särskilt förtjust i maträtter som innehåller för mycket chilisås. Ni vet som typ flygande Jakob eller kasslergratäng med chilisås och grädde. Nja, inte riktigt min melodi. I går gjorde jag en Kasslergratäng med smaker långt ifrån chili som jag absolut tycker ni skall testa också.

Kasslergratäng med ris till ca 6 pers

500g kokt ris

500g kassler som strimlas

10 st champinjoner som skivas                                                       

Purjolök, ca 10-15 cm, som skivas

2 tomater skivade

2 1/2 dl grädde

1 dl creme fraiche

1 tsk chilipulver

3 dl riven ost

salt och peppar

Blanda ris, kassler,purjolök och champinjoner i en smord ugnsform. Lägg tomaterna uppepå som ett täcke. Blanda grädde och creme fraiche med chilipulvret samt smaka av med salt och peppar. Häll gräddblandningen jämnt över gratängen och avsluta sedan med den rivna osten.

In i 225 graders varm ugn i ca 25 minuter. Servera tillsammans med en god grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar