tisdag 18 januari 2011

Indiska dofter i mitt kök

....som sakta men säkert spred sig här hemma nu på senare eftermiddagen. Mmmmm.......underbart...........

På "menyn" stog det Ratatouillegryta med pasta.

Inspirationen till den rätten hämtade jag från ett tidigare recept hos Allt om Mat.

Min tolkning av det för 4 personer blev så här:

2 st röda lökar, stora

2 st vitlöksklyftor

1    aubergine stor ca 600g

1   röd paprika

1 tsk fänkålsfrön

1 tsk ingefära, mald

1 tsk curry

1 burk kokosmjölk (400ml)

4 st potatisar

2 tsk fisksås

1 dl färska korianderblad

2 tsk pressad citronsaft

Skala och klyfta rödlöken, hacka vitlöken, skär aubergine i bitar (ca 1 1/2 cm skivor som delas på fyra )

Dela och kärna ur paprikan samt skär den sedan i bitar.

Fräs lök och vitlök i olja i ca 2 minuter. Tillsätt krossade fänkålsfrön, ingefära och curry. Rör om ordentligt.

Tillsätt kokosmjölk, aubergine och paprika samt den skalade och tärnade potatisen. Koka upp under omrörning och låt det sjuda under lock i ca 15 minuter.

Smaka av med fisksås.

Till serveringen ringlas citronsaften över och korianderbladen garnerar du med.

Servera rätten med nykokt pasta eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar