onsdag 26 januari 2011

Halloumifyllda Köttbullar gjorde succé !!

Ja, som ni läste tidigare från idag så tryter matinspirationen. Känner att jag vill bryta av .......göra något annat....

Så efter att jag hämtat Liv i skolan....tog förresten vägen om Vägverket i Mölndal för att fotografera och lämna in till att förnya mitt körkort.

Ja, men sedan bar det av hemåt....för att ta en liten fika och efter det börja förbereda för dagens middag.

Hade ju bestämt mig för att göra Halloumifyllda Köttbullar. Till det tyckte jag det passade bra med klyftpotatis och en kall yoghurtsås.

Detta receptet räckte till ca 25 större köttbullar. (4 personer)

 

4 skivor vitt bröd (jag tog vitt "rostbröd" från frysen och lät det ligga framme några timmar)

mjölk, några dl

500g blandfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 ägg

1 tsk spiskummin

ca 3 msk persilja,från frysen

1 tsk salt ungefär

1/2 tsk peppar, kanske aningens mer

100 g Halloumiost. (I paketet är det 200g. Jag stekte det som blev över från köttbulletillverkningen och serverade till maten)

Lägg de kantskurna brödskivorna i en bunke och häll på mjölk så att det täcker. Låt stå så i några minuter.

I en annan skål lägger du färsen, smått hackad lök och pressad vitlök.

Krama ur det uppblötta brödet och tillsätt det till bunken med färsen. Rör om en aning och tillsätt sedan ägget,spiskummin,persilja,salt och peppar.

Skiva Halloumiosten i knappt centimetertjocka skivor och gör sedan stavar,som efter det blir till tärningar, av ungefär halva osten. Lägg resterande ost åt sidan.( Jag stekte den och serverade till middagen)

Ta från färsen och gör lite större "bollar" (a la golfboll) Peta ett hål i bollen och stick i en osttärning. Täck sedan över hålet med färs och forma till igen.

När alla köttbullar är rullade och fyllda, steker du dem hastigt på lite högre värme så att de får fin färg. Var försiktig i vändningarna så håller de ihop mycket bättre. Låt de sedan efterstekas på svag värme i ca 12 min- 15 min.

En köttbulle precis från stekpannan....bara delad....för att alldeles strax hamna i min mun.....Mmmmmm.......

Jag serverade med en god kall Yoghurtsås som smaksattes med basilika, salt,peppar och ett uns av honung.

Här hemma uppskattes middagen och åts med stor aptit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar