lördag 8 januari 2011

Frysen känns som ett nödvändigt ont :?

                       

Jätteroligt att stoppa in små överblivna portioner och överkomna klipp från butiken, i frysen.....känns liksom som om man gör sig en god gärning.....att det finns mat att ta till när det kniper..... fast när det kanske egentligen var så här: - Vad skall jag göra med detta som blivit över eller jag bara köpte för att det var såå billigt?? - Äsch, in i frysen med det så länge !!.......

Men vad finns i alla dessa burkar och påsar?? När skall det ätas upp??

Nej, nu är det dags att ta sig ordentligt i kragen och verkligen se till att det som har hamnat där också äts upp, vilket var tanken från början.

Jag bakade ju några satser med matbröd igår och innan det skulle in i frysen blev det en rejäl utrensning i den lådan. Flertalet med frysbrända brödkanter och korvbröd fick sista resan via soppåsen......faktiskt mot en del principer, men........... nu är det ordning där i alla fall.......

I går togs det fram Biff a la Lindström till middagsmaten. Perfekt och gott tillsammans med kokt potatis, den goda såsen och lingonsylt. (har lovat Ida att jag inte skall köpa de mer....åtminstonde inte på ett bra tag)

För middagen i morgon hittade jag kassler, ca 550g. Det blir kasslergratäng av den. Receptet hittar ni här i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar