fredag 28 januari 2011

Fläskytterfilé fylld av det godaste

Efter en rundtur i butiken stog jag till sist i kassakön och väntade på att få betala bland annat

Ja,Fläskytterfilén var det ju bra pris på hos ICA denna veckan.....bra utgångsläge.......

....hittade en nyhet från Zeta......blev sugen att testa....pasta är gott.....

Pomamore...en "outstanding" från Ridderheims

Traditionellt, men ack så gott......

Champinjoner och broccoli från grönsaksavdelningen

...och en bit god Mozzarellaost......

Vad kan det bli av detta mån tro??

Jo,jag putsade till fläskytterfilén och skar en djup skåra längs med hela köttbiten. Gjorde några extra långa snitt mitt i för att "veckla" ut filen så mycket det gick.

Som fyllning använde jag smörstekta champinjonskivor, Pomamore (ca halva förpackningen) och skivad mozzarella.

 

När jag sedan skulle vika tillbaka filén använde jag mig av tandpetare för att hålla ihop den under tillagningen.

Några varv i stekpannan blev det också. För att stänga köttet och ge det lite färg innan det var dags att ställa in den i ugnen.

Här är den toppad med resten av mozzarellan. Brevid i formen ligger stekta champinjonskivor och några skedar av Pomadoren samt ölkorv i bitar.

 

In i ugnen i 175 grader i 1 timmes tid. Mäter man med termometer skall det färdiga köttets temperatur vara 65 grader.

Läckert kött precis ut från ugnen......

.....späckad med god fyllning......

Här serveras köttet tillsammans med härligt nykokt pasta och broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar