måndag 24 januari 2011

Chili con Carne

Chili con Carne är en kryddstark maträtt som huvudsakligen består av kött smaksatt med chilipeppar.(Wikipedia)

Min version till dagens middag består av blandfärs och kryddor.

Till denna rätt som räcker gott och väl till 6 personer behöver du:

2 gula lökar

800g blandfärs

1 röd paprika, stor

1 grön paprika,stor

2 vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater

2 msk tomatpuré

ca 1 msk chilipulver

ca 1 1/2-2 msk paprikapulver

2 burkar bönor av valfri sort ( jag tog 1 av Cannelinibönor och 1 burk av kikärtor)

salt

peppar

Börja med att finhacka löken och stek den sedan svagt gyllenbrun och mjuk i olja eller smör, i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt sedan färsen och låt den steka färdigt. Tillsätt den tärnade paprikan,pressade vitlöksklyftor,tomatpuré,chilipulver och paprikapulver. Rör om ordentligt så att kryddor blandas i ordentligt. Häll i tomatkrosset och låt grytan stå och puttra i ca en halvtimma. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan de avsköljda och avrunna bönorna/ärtorna och låt grytan stå kvar en stund till på plattan.

Servera gärna med en bit bröd och en rejäl klick matlagningsyoghurt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar