onsdag 19 januari 2011

Cake Pops -Ett fall för mitt tålamod

Jag är kanske lite mer av den typen som gärna kavlar upp ärmarna och ställer mig och gör storkok eller typ jättesatsen med kanelbullar......

Jag har vid flertalet tillfällen stannat till, här på nätet bland alla fina matbloggar, vid Cake Pops....och jag har blivit så otroligt fascinerad av dessa söta godsaker på pinne. Klart att man måste prova !!

Sagt och gjort.....en ledig dag (med en massa annat att pyssla med ) är vad som behövs. Jag bakade en kladdkaka. När den senare hade svalnat "smulade" jag ner den i en bunke och tillsatte 200g Philadelphia. Lät det stå i kylen i cirka 45 minuter, för att stelna till en aning. Formade sedan små bullar och spetsade dem på pinnar som jag precis innan doppat ett par centimeter av i smält choklad. Lite kladdigt ??!! Väldigt kladdigt,skulle jag vilja säga.............

....kändes som jag skulle haft i lite mer torrt, jag kanske skulle låtit kladdkakan stå inne en stund till ??!!

Här står de i kylen och stelnar till en aning...........

Tja, här är två stycken chokladdoppade och strösslade. Med lite mer övning så skall jag säkert ro i hamn den här utmaningen.

 

Strösslet som jag använt mig av är detta. Gulligt,va!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar