torsdag 20 januari 2011

Balsamico Kyckling

I går var min "lediga dag" från jobbet. Som ni kanske läste så provades det att göra Cake Pops här hemma. I början höll jag verkligen på att ge upp, men fick till sist lite ordning på det. Liv, 6-åringen här hemma, trodde jag spettat köttbullar och undrade varför jag skulle doppa dem i choklad !!

Jag letar vidare efter recept på dessa och kommer kanske snart att prova igen. I vilket fall som helst så var de gudomligt goda. Bra betyg även från Liv och hennes goa kompis som flera gånger frågade om man inte kunde få ta mer.

Middag åt vi också!! Kycklingfilé och tagliatelle.....fast på ett finare sätt uttalat:

Balsamico Kyckling

Kycklingfilé som marinerats i bland annat balsamvinäger och vitlök. Till det en krämig pasta.

Recept till 4 personer:

ca 5-6 hg Kycklingfilé

2 st Vitlöksklyftor

3 msk Balsamvinäger

2 msk Olivolja

4 msk kinesisk Soya

4 hg Tagliatelle

4 msk röd Pesto

ca 40 gram riven Parmesanost

1 dl Matlagningsgrädde

65 g Spenat (en påse)

salt och peppar

Blanda vinäger,soya,olja och hackad vitlök till marinaden. Marinera kycklingfileérna i minst 2 timmar,gärna över natten.

När tillagningen börjar låter du marinaden rinna av, saltar och pepprar fileérna och stek dem färdiga i stekpanna. Kolla noga så att de är ordentligt tillagade.

Koka under tiden pastan enligt anvisningar på paketet. Vänd sedan ner pesto och grädde i pastan, avsluta med spenat och ost. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingfileén snyggt uppskuren tillsammans med den krämiga pastan.

                           

                                                         Inspiration hämtat från MatHem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar