torsdag 4 november 2010

Vill gilla te !!

Eller nja....kanske....nej,det är inte riktigt jag.

Jag är kaffemänniska....älskar kaffe.....startkt,nygbryggt med en skvätt mjölk i.

Fast skulle vilja vara tedrickare också. Du vet, krypa upp i soffan en kulen höstkväll. Mysbelysning och tv....en mugg gott te som sprider en ljuvlig aromatisk doft i vardagsrummet.

Så igår när det fanns en stund över till shopping fick Kahls butik på Allum ett litet besök av Ida, Liv och mig.

Min fråga var: - Hej, har du något te som skulle passa oss som inte gillar te ? Vi gillar inte den där söta, blaskiga drycken utan önskar något annat...

Expediten fann sig väldigt snabbt och rekommenderade oss ett kryddigt te som även var gott med bara mjölk som vätska. Hon sa att det var en ungdomlig sort. Många yngre dricker det som en typ av latte.

                    

Hon rekommenderade då Masala Chai. Ett svart Assam-te med kardemummakärnor,ingefära,kryddnejlika,kanelbitar,svartpeppar och grön kardemumma.

                   På Arla.se finns ett recept på just Masala Chai

Ida testade det senare på kvällen och tyckte det var okej. Man får nog dricka det vid några tillfällen för att lära sig gilla det lite bättre.

Nu har jag precis gjort mig en kopp te på Friggs Rooibos Blåbär. Ett fylligt te med en ton av vanilj. Luktar förföriskt gott i köket. Tillsätter en skvätt mjölk och låter det svalna av en stund innan jag sätter mig till ro för att avnjuta det.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar