tisdag 16 november 2010

Tårtan förbereds inför helgen

Min goe bror Stefan fyllde ju 40 år i början av november. Till hans ära har jag bjudit hit syster Therese och hennes Micke. Kajsa och John gör oss också sällskap. Givetvis syns även Ida och Liv med. Jag fixar mat samt lite extra gott till kaffet.

Tårtan till kaffet är redan under behandling. I helgen som var passade jag på att göra sockerpastan (första gången). Hittade inspiration till det hos Sockerrus. Jag färgade in det mesta av degen i två olika blå nyanser och sparade lite i vitt.

Idag började jag av ren nyfikenhet testa att göra några blommor. (vill ju ha lite koll innan helgen så inte panik uppstår)

Här ligger några på tork mot en tallrikskant......

..här är de torkade.

Skall använda dessa blommor tillsammans med vita strösselpärlor tror jag.

Just precis så ringde timern i köket. Jaha,då var tårtbotten färdig. Den hämtade jag receptet hos Baka baka liten kaka

Metoden på att mäta ingredienserna var lite annorlunda. Lika mycket socker som ägg samt lika mycket mjöl som socker plus 1 tesked bakpulver.

Ja, sedan återstår det ju att göra fyllningarna....har tänkt mig Hallonmousse och Chokladmousse. Smaskens!!

Så förhoppningsvis så står tårtan fin och färdig i min kyl på fredag kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar