måndag 18 oktober 2010

Sjömansbiff a la vuxensmak??!!

Dagens middag fanns i mina tankar under dagen och periodvis så vattnades det i munnen på mig när jag tänkte på dagens måltid som sakta men säkert närmade sig. Jag hade inga större förhoppningar om att Liv skulle sleva i sig sin portion....och Ida...ja,hon brukar ju äta av det som bjuds på bordet.

Receptet tog jag inspiration av från Ica.se. Precis så ville jag tillaga rätten. På spisen i en traktörpanna.

Här bryns löken

Luktade gott av porter i köket. Lukten blev mustigare ju längre pannan stod och puttrade.

Porter

När jag tog min tesked och provsmakade strax före serveringen var Liv i närheten och ville gärna testa också. Mmmm.....gott, säger den lilla hönan.

Varvar lök,potatis och kött

När maten väl stod framdukad på bordet åt jag med god aptit. Underbar rätt,faktiskt. Och så enkel att tillaga....okej,tar lite tid på spisen, men då hinner man ju både fixa undan på diskbänken samt duka.

Här är den färdiga grytan

Ida, hör och häpna, petade i maten. Tyckte ölsmaken var för stark. Liv tog ju givetvis efter och åt mer inlagda rödbetor än mat.

Är det mer åt den vuxna smaken, tro??!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar